Je to prosté a jednoduché jako facka – pomalu pečená kachna je výborná a velmi jednoduchá na přípravu.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pomalu pečená kachna

Ingredience na pečenou kachnu

Množství: 4-6 porcí

1 celá kachna
1 lžíce kmínu
1 sůl


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 300 minut
Celkový čas: 305 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Očištěnou a osušenou kachnu prosolte a vložte do pekáče.

Posypte kmínem a nechte péct pod pokličkou v troubě na 120°C přibližně 4 hodiny. Není ani potřeba jí odkrývat a podlévat (já to tedy většinou nevydržím a stejně se podívám). Po 4 hodinách zvyšte teplotu na cca 160°C a pečte dozlatova.

Maso je po upečení skvěle křehké a mělo by od kostí téměř odpadat.

Jako příloha jsou pak ideální takové ty klasiky jako houskový nebo bramborový knedlík a zelíčko popřípadě špenát.

Dobrou chuť s kachýnkou!

PS. Kdybyste chtěli ještě pomaleji pečenou kachnu a mučivou voňavou torturu, tak kachnu pečte na 90°C 8 hodin, pak dopékejte na 160°C. Maso je pak ještě křehčí.