Nakládaný hermelín je klasika….chutná mladým, starým, najdete ho v největším pajzlu čtvrté cenové, ale i v lepších restauracích a pokud je správně odležený při pokojové teplotě, tak se vám rozplyne v ústech.

Najít ten nejlepší nakládaný hermelín je celkem fuška a je dobré se ptát fajnšmekrů, kam na něj chodí, popřípadě jak si ho připravují.

Já tentokrát zveřejním takovou tu nejčastější a nejzákladnější klasiku, která se dá upgradeovat chilli papričkami, kysaným zelím, kozími rohy..no prostě čímkoliv, co vás napadne.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Klasický nakládaný hermelín

Ingredience na nakládaný hermelín

Množství: 4 porce

4 hermelíny
8-10 kuliček nového koření
4 bobkové lisky
1 lžíce hořčičného semínka
8 stroužků česneku
1 rovná lžička pepře
1 rovná lžička červené papriky
1 lžička soli
1 hrnek olivového oleje
2 cibule


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 20 minut

Já si hermelín vždycky nějak trošku pokrájím, aby se do něj lépe vsákla chuť. Může to být na trojúhelníčky, nebo podélně a vyplníte ho přímo cibulí…záleží jen na vaší fantazii.

To bylo to nejjednodušší. Teď je na řadě marináda. Tu si připravte z oleje, který opatrně ohřejte aspoň na 40 stupňů, aby se v něm pak koření lépe uvolnilo. Přidejte všechno koření – pepř, papriku, sůl, bobkový list, nové koření, hořčičné semínky a samozřejmě i nastrouhaný česnek. Ochutnejte směs, jestli je podle vašeho gusta.

Do větší sklenice si postupně naklaďte trošku cibule pokrájené na kolečka, hermelín, zalijte trochu směsí, a takhle až do naplnění a doplňte o zbylou marinádu, ať to celé plave v oleji. Celé pak dobře uzavřete a nechce aspoň 4 dny někde v lednici, ať se k tomu mlsné jazyky nedostanou.

Nejlepší je pak hermelín konzumovat při pokojové teplotě s čerstvým chlebem, tak aby se pěkně rozplýval.

Dobrou chuť a těším se na tipy na další nakládací varianty.

Čubička

PS. Pokud hermelín dáte do nějakých pěkných skleniček, tak se z toho může stát moc pěkný dárek.